Alaprecept, amit ezerféleképpen ízesíthetünk, díszíthetünk. Ezen a képen kandírozott cseresznyékkel díszítettem, a lentin narancsos cukoromázas fedéssel illetve citromos cukormázas töltelékkel látható.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- vanília
- 20 dkg liszt
- 1-2 ek. tejszín (szükség szerint)
Ízesítések, díszítések:
- kandírozott cseresznye
- 10 dkg porcukor,
- 1 tojás fehérje
- 1 ek. narancslé, narancslikőr és narancshéj, vagy
1 ek. citromlé, citromlikőr és citromhéj
Elkészítése:
- A vajat összekeverem a cukorral, a vaníliával, majd a tojással.
- Beletesszük a lisztet, és szükség esetén kicsi tejszín, hogy a habzsákhoz megfelelő állagot kapjuk.
- Csillagcsőrős habzsákkal, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- A kardírozott cseresznyés változatban a kandírozott cseresznyéket félben, vagy egészben ráhelyezzük.
- Kisütjük és hagyjuk kihűlni, dobozban tároljuk.
- A cukormázasok esetében, díszítés nélkül kisütjük és hagyjuk kihűlni.
- A tojásfehérjét felverjük a cukorral, az ízesítéssel és a kihűlt sütiket befedjük, vagy összeragasztjuk a cukormázzal. A citrusok héjával díszítjük.
Ami még a képen látható:
Középen: Mézeskalács
1 óránál: Mazsolás-fehércsokis keksz
3 óránál: Csokis keksz
4 óránál: Vaníliás linzer narancsos cukormázzal fedve (jelenlegi)
5 óránál: Vaníliás linzer kandírozott cseresznyével (jelenlegi)
fél 7-nél: Mákos-áfonyás habcsók
fél 8-nál: Diós-kókuszos habcsók
háromnegyed kilencnél: Citromos-kókuszos habcsók
10 óránál: Vaníliás linzer citromos cukormázzal töltve (jelenlegi)
11 óránál: Florentin szelet
koszorúban: Habcsók
Középen: Mézeskalács
1 óránál: Mazsolás-fehércsokis keksz
3 óránál: Csokis keksz
4 óránál: Vaníliás linzer narancsos cukormázzal fedve (jelenlegi)
5 óránál: Vaníliás linzer kandírozott cseresznyével (jelenlegi)
fél 7-nél: Mákos-áfonyás habcsók
fél 8-nál: Diós-kókuszos habcsók
háromnegyed kilencnél: Citromos-kókuszos habcsók
10 óránál: Vaníliás linzer citromos cukormázzal töltve (jelenlegi)
11 óránál: Florentin szelet
koszorúban: Habcsók
0 megjegyzés