Az idei karácsony egyik dobogós helyezettje. Gyors, szép és különlegesen finom. Az íze az After Eight-re emlékeztet. A titok a zöld, száras, mentolos koktélcseresznye, amit egyszerűen csak csokoládéba mártunk. Sokat gondolkodtunk, hogyan jut el egy szem igazi száras, magozott, piros cseresznye eddig a mentolos, ropogós, áttetsző, zöld befőtt állapotig, de ezt szerencsére megoldják helyettünk. Meg kell említenem, az egyszerű, de nagyszerű ötlet az anyukámé volt.
Hozzávalók:
- 2 üveg zöld, száras koktélcseresznye
- 10 dkg 60-70 %-os étcsokoládé
- 2 ek. olaj
- Lecsöpögtetjük a koktélcseresznyét. A levét még felhasználhatjuk a Mentolos kókuszlikőrhöz.
- Felolvasztjuk a csokit, olajjal elkeverjük, a cseresznyéket belemártjuk.
- Sütőpapírra helyezzük és hagyjuk megdermedni.
Csokoládéolvasztás. Minél szárazabb a koktélcseresznye, annál könnyebben tapad rá a csoki, ezért papírtörlővel leitathatjuk a nedvességet.
A cseresznye szárára tapadt csokit könnyen lepattinthatjuk, így a csoki cseresznyéknek szép zöld száruk lesz.
0 megjegyzés