Ez a puncs teák, kávék, forró italok remek ízesítője. Igazi vastag szirup, amely alig várja a találkozást a különböző natúr ízekkel. Bár arra is kaptam visszajelzést, hogy az ásványvizet is a mennyekbe repítette, miután ezt nem kóstoltam, erről nem vélekednék.
Hozzávalók:
- 50 dkg cukor
- 5 dl 100%-os narancslé
- fél zacskó puncsfűszer
Elkészítése:
- Karamellt készítünk: a cukrot teflon serpenyőben kevés keveréssel megolvasztjuk.
- Beleöntjük a narancslét, összefőzzük, majd beletesszük a puncsfűszert.
- Langyosra kihűtjük és leszűrjük.
Fortélyok:
A cukrot keveset keverjük és lassan olvasszuk és meg ne égessük, ha sokat keverjük csomós, ha megég keserű lesz. Amikor a narancslét beleöntjük pezsegni fog és a karamell megkeményedik, de ne ijedjünk meg újra felolvad és homogén lesz.
Forrás: Nők Lapja Konyha
A cukrot keveset keverjük és lassan olvasszuk és meg ne égessük, ha sokat keverjük csomós, ha megég keserű lesz. Amikor a narancslét beleöntjük pezsegni fog és a karamell megkeményedik, de ne ijedjünk meg újra felolvad és homogén lesz.
Forrás: Nők Lapja Konyha
0 megjegyzés