Az étcsoki trüffel nálam a trüffelek királya. Markáns íze és olvadó állaga magával ragadja az embert. Itt most rummal kevertem, de bármilyen ízesítéssel készíthetjük.
Hozzávalók:
- 25 dkg 60-70%-os étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 3 cl rum
- 5 dkg vaj
- kakaópor
Elkészítése:
- A csokoládét feldaraboljuk és a tejszínnel, a vajjal, a rummal vízgőz felett felolvasztjuk. Akkor kész, amikor a keverékünk homogén és folyékony.
- Langyosra hűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- A megszilárdult csokoládéból golyókat formázunk, majd a kakaóporba forgatjuk.
Fortélyok:
Mint már említettem: a csokoládét alacsony hőfokon, kevergetve olvasszuk, az edényünk alja ne érjen a forró vízbe, ha megég a csokoládénk "túróssá" válik.
Mint már említettem: a csokoládét alacsony hőfokon, kevergetve olvasszuk, az edényünk alja ne érjen a forró vízbe, ha megég a csokoládénk "túróssá" válik.
3 megjegyzés
Szia lány,
VálaszTörlésÉvánál találkoztunk Cegléden! Szuper a blogod, épp trüffel-kísérletet készülök lefolytatni életem első trüffel-kíséletét. Az a kérdésem, ha mindent felfőzök és felolvasztok, aztán hűtőbe teszek, a hűtőben nem fog tök szilárdra dermedni? vagy a tejszín nem fogja hagyni? ettől félek kicsit. köszönöm előre is jótanácsodat - eszti
Szia Eszter!
VálaszTörlésÖrülök, hogy benéztél hozzám!
A hűtőben egy kicsit tényleg megszilárdul, de éppen annyira, hogy utána egy kanállal és a kezed melegével formázni tudd. Jó maszatos leszel tőle :) de a végeredmény megéri. Írd meg milyen lett, üdv: Melinda
rendben! betegeskedtem, ma állok neki - MOST! drukkolj. köszönöm szépen a segítséget*
VálaszTörlés