Klasszikus süti, amely ezer receptvariációban létezik. A párom egyik kedvence. Ez a mandulás, kandírozott gyümölcsös, mézes, tejszínes falatka igazi ízharmónia. Évek óta készítem ezt a receptet, bár lehet hogy legközelebb egy linzer nélküli variációt is kipróbálok.
Hozzávalók:
Az linzertésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 kk. sütőpor
- csipet só
- 18 dkg vaj (margarin)
- 9 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1,25 dl tejszín
- 5 dkg méz
- 5 dkg vaj (margarin)
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg kandírozott cseresznye, narancshéj, citromhéj vegyesen
- 15 dkg mandulaforgács
- 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
- 4 ek. olaj
Elkészítése:
- A linzertésztához összemozsoljuk a lisztet a vajjal (margarinnal).
- Hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a tojást. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
- Hűtőbe tesszük, fél órán át pihentetjük.
- A tejszínt, a mézet, a vajat (margarint) és a porcukrot összeforraljuk.
- Belekeverjük a kandírozott gyümölcsöket és a szeletelt mandulát.
- Sütőpapíron kinyújtjuk (30x40cm) a linzertésztát, tepsibe húzzuk, megkenjük a masszával.
- 30-35 percig sütjük, hagyjuk kihűlni.
- Másnap egyforma méretűre feldaraboljuk és alsó linzerrészüket csokoládéba mártjuk.
Fortélyok:
Ne süssük túl, mert a massza kiszáradhat, a linzer pedig morzslékossá válhat és akkor nehéz a csokoládéba mártás. Csokoládéolvasztás.
Forrás: Lajos Mari-Hemző Károly: 33 Karácsonyi édesség
Ne süssük túl, mert a massza kiszáradhat, a linzer pedig morzslékossá válhat és akkor nehéz a csokoládéba mártás. Csokoládéolvasztás.
Forrás: Lajos Mari-Hemző Károly: 33 Karácsonyi édesség
0 megjegyzés