A mogyorós csoki biztos siker, kevés embert ismerek, aki ne lelkesedne egy Ferrero Rocher-ért. Ez a praliné arra hasonlít.
Hozzávalók:
- 30 dkg tejcsoki,
- 1 dl tejszín,
- 25-30 szem és 5 dkg mogyoró
Elkészítése:
- A csokoládét feldaraboljuk és a tejszínnel vízgőz felett felolvasztjuk. Akkor kész, amikor a keverékünk homogén és folyékony.
- Langyosra hűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- A mogyorót kicsit megpirírjuk a héját lepucoljuk és 5 dkg-t apróra vágunk.
- A megszilárdult csokoládéból golyókat formázunk, a golyók közebébe egy mogyorót teszünk, majd a darabolt mogyoróba forgatjuk.
Fortélyok:
Itt is igaz: a csokoládét alacsony hőfokon, kevergetve olvasszuk, az edényünk alja ne érjen a forró vízbe, ha megég a csokoládénk "túróssá" válik. Friss mogyorót használjuk, a mogyoró hamar megkeseredik, és óvatosan pirítsuk, könnyen megbarnul.
Forrás: Nők Lapja Konyha
Itt is igaz: a csokoládét alacsony hőfokon, kevergetve olvasszuk, az edényünk alja ne érjen a forró vízbe, ha megég a csokoládénk "túróssá" válik. Friss mogyorót használjuk, a mogyoró hamar megkeseredik, és óvatosan pirítsuk, könnyen megbarnul.
Forrás: Nők Lapja Konyha
0 megjegyzés