Ez a habcsók tömör. Nem gondolna az ember először habcsókra, állagra is, ízre is sokkal sűrűbb a társainál. De szeretnénk könnyíteni rajta természetesen a dió és kókuszreszelék mennyiségének csökkentésével megtehetjük, de én kiállnék eme verzió mellett.
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- 14 dkg cukor
- 14 dkg dió
- 14 dkg kókuszreszelék
- fél kk. fahéj
- vanília
Elkészítése:
- A tojásfehérjét a cukorral felverjük.
- Összekeverjük a diót, a kókuszreszeléket, a fahéjt, a vaníliát és apránként, lágyan beleforgatjuk a felvert habba.
- Csillagcsőrős habzsákkal, sütőpapíros tepsibe kis halmokat formázunk.
- Kisütjük, hagyjuk kihűlni és dobozban tároljuk.
Fortélyok:
A tojásfehérje felverésének fortélyait, lásd a Habcsóknál.
Ami még a képen látható:
Középen: Mézeskalács
1 óránál: Mazsolás-fehércsokis keksz
3 óránál: Csokis keksz
4 óránál: Vaníliás linzerek (narancsos cukormázzal fedve)
5 óránál: Vaníliás linzerek (kandírozott cseresznyével)
fél 7-nél: Áfonyás-mákos habcsók
fél 8-nál: Diós-kókuszos habcsók (jelenlegi)
háromnegyed kilencnél: Citromos-kókuszos habcsók
10 óránál: Vaníliás linzerek (citromos cukormázzal töltve)
11 óránál: Florentin szelet
koszorúban: Habcsók
Középen: Mézeskalács
1 óránál: Mazsolás-fehércsokis keksz
3 óránál: Csokis keksz
4 óránál: Vaníliás linzerek (narancsos cukormázzal fedve)
5 óránál: Vaníliás linzerek (kandírozott cseresznyével)
fél 7-nél: Áfonyás-mákos habcsók
fél 8-nál: Diós-kókuszos habcsók (jelenlegi)
háromnegyed kilencnél: Citromos-kókuszos habcsók
10 óránál: Vaníliás linzerek (citromos cukormázzal töltve)
11 óránál: Florentin szelet
koszorúban: Habcsók
0 megjegyzés