A fehércsoki a keresztfiam kedvence. Én nem igazán szeretem, így nem is tudok erről a pralinéról reálisan vélekedni. A keresztfiam szerint tuti volt, és ez a lényeg, neki készült.
Hozzávalók:
- 35 dkg fehércsoki
- 1 dl tejszín
- 5 dkg cukor
Elkészítése:
- A csokoládét feldaraboljuk és a tejszínnel vízgőz felett felolvasztjuk. Akkor kész, amikor a keverékünk homogén és folyékony.
- Langyosra hűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- A cukrot halvány karamellé olvasztjuk, sütőpapírra öntjük, majd ha megkeményedett szilánkosra törjük, vagy őröljük.
- A megszilárdult csokoládéból golyókat formázunk, majd a karamellszilánkba forgatjuk.
Fortélyok:
A csokoládét alacsony hőfokon, kevergetve olvasszuk, az edényünk alja ne érjen a forró vízbe, ha megég a csokoládénk "túróssá" válik. A cukrot teflon serpenyőben kevés keveréssel olvasszuk és meg ne égessük, ha sokat keverjük csomós, ha megég keserű lesz.
Forrás: Nők Lapja Konyha
A csokoládét alacsony hőfokon, kevergetve olvasszuk, az edényünk alja ne érjen a forró vízbe, ha megég a csokoládénk "túróssá" válik. A cukrot teflon serpenyőben kevés keveréssel olvasszuk és meg ne égessük, ha sokat keverjük csomós, ha megég keserű lesz.
Forrás: Nők Lapja Konyha
0 megjegyzés