Egy keksz alap, amely sokféle "töltelékkel " variálható. Lényeg, hogy az összmennyiség 30 dkg legyen. A mazsola és a fehércsoki helyett tehetünk bele darabolt diót, mogyorót, mandulát, étcsokit, tejcsokit, aszalt gyümölcsöt, és még folytathatnám a sort.
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- vanília
- 15 dkg liszt
- 15 dkg mazsola
- 15 dkg fehércsoki
Elkészítése:
- A vajat a cukorral, a vaníliával habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, a mazsolát és a feldarabolt fehércsokit.
- A masszából golyókat formázunk, sütőpapírral kibélelt tepsibe - távolabb egymástól -elhelyezzük, majd egy pohár aljával szétlapítjuk őket.
- Kisütjük, kihűtjük, dobozban tároljuk.
Ami még a képen látható:
Középen: Mézeskalács
1 óránál: Mazsolás-fehércsokis keksz (jelenlegi)
3 óránál: Csokis keksz
4 óránál: Vaníliás linzer (narancsos cukormázzal fedve)
5 óránál: Vaníliás linzer (kandírozott cseresznyével)
fél 7-nél: Mákos-áfonyás habcsók
fél 8-nál: Diós-kókuszos habcsók
háromnegyed kilencnél: Citromos-kókuszos habcsók
10 óránál: Vaníliás linzer (citromos cukormázzal töltve)
11 óránál: Florentin szelet
koszorúban: Habcsók
Középen: Mézeskalács
1 óránál: Mazsolás-fehércsokis keksz (jelenlegi)
3 óránál: Csokis keksz
4 óránál: Vaníliás linzer (narancsos cukormázzal fedve)
5 óránál: Vaníliás linzer (kandírozott cseresznyével)
fél 7-nél: Mákos-áfonyás habcsók
fél 8-nál: Diós-kókuszos habcsók
háromnegyed kilencnél: Citromos-kókuszos habcsók
10 óránál: Vaníliás linzer (citromos cukormázzal töltve)
11 óránál: Florentin szelet
koszorúban: Habcsók
0 megjegyzés